Announcement Announcement Module
Collapse
No announcement yet.
STS 3.0.0.M1 released Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    STS 3.0.0.M1 w/Eclipse 4.2 after installed on OSX latest Java, asks for some updates, this updates causes that when restarting failed the startup. On the other hand, STS 3.0.0.M1 w/Eclispe 3.7 runs flawless without any trouble after updates.

    As time passes Eclipse 3.7 will be outdated and 4.x will be there. So, it is not about colors or toolbars, it is about some modules making conflict.

    Error w/Eclipse 4.2
    Code:
    !SESSION 2012-06-06 11:44:18.044 -----------------------------------------------
    eclipse.buildId=3.0.0.201205010613-M1-e42
    java.version=1.6.0_31
    java.vendor=Apple Inc.
    BootLoader constants: OS=macosx, ARCH=x86_64, WS=cocoa, NL=en_US
    Framework arguments:  -product com.springsource.sts.ide -keyring /Users/xxxxxxxx/.eclipse_keyring -showlocation
    Command-line arguments:  -os macosx -ws cocoa -arch x86_64 -product com.springsource.sts.ide -keyring /Users/xxxxxxxx/.eclipse_keyring -showlocation
    
    !ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2012-06-06 11:44:19.083
    !MESSAGE FrameworkEvent ERROR
    !STACK 0
    org.osgi.framework.BundleException: Exception in org.eclipse.osgi.framework.internal.core.SystemBundleActivator.start() of bundle org.eclipse.osgi.
    	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleContextImpl.startActivator(BundleContextImpl.java:734)
    	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleContextImpl.start(BundleContextImpl.java:683)
    	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.InternalSystemBundle.resume(InternalSystemBundle.java:225)
    	at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework.launch(Framework.java:657)
    	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.startup(EclipseStarter.java:274)
    	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:176)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
    	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
    	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
    	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:629)
    	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:584)
    	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1438)
    Caused by: java.lang.IllegalStateException: Expected to find an object at table index: 1045

    Comment


    • #17
      Found my answer. It's controlled by CSS and can be changed in the preferences.

      Comment


      • #18
        Hey!

        Originally posted by bobgutierrez View Post
        STS 3.0.0.M1 w/Eclipse 4.2 after installed on OSX latest Java, asks for some updates, this updates causes that when restarting failed the startup. On the other hand, STS 3.0.0.M1 w/Eclispe 3.7 runs flawless without any trouble after updates.

        As time passes Eclipse 3.7 will be outdated and 4.x will be there. So, it is not about colors or toolbars, it is about some modules making conflict.
        There seemed be to some problems with M1 after installing updates or additional plugins. Meanwhile we have an (not yet announced) M2 build for 3.0.0 out there (from the usual download pages). Can you try your setting with that build? It should work a lot better now.

        HTH,
        Martin

        Comment


        • #19
          I'm having the same problem on M2. See attached log

          If I run using the -clean argument it starts up

          Comment


          • #20
            Hey!

            Thanks for the log file. This seems to be related to a problem in the underlying Equinox runtime. Does it help to startup with the -clean option once? Or do you need to start STS with -clean every time?

            -Martin

            Comment


            • #21
              On Eclipse 4.2 and STS 3.0.0.M2, even with -clean is not working for me.

              Comment


              • #22
                I need to use -clean every time and I get an exception about IWeaverFactory (or something like that) not found though it still starts up.

                Here's the actual error
                java.lang.reflect.InvocationTargetException
                at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
                at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:57)
                at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:43)
                at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:616)
                at org.eclipse.equinox.weaving.aspectj.AspectJWeaving Activator.start(Unknown Source)
                at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleCon textImpl$1.run(BundleContextImpl.java:711)
                at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
                at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleCon textImpl.startActivator(BundleContextImpl.java:702 )
                at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleCon textImpl.start(BundleContextImpl.java:683)
                at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleHos t.startWorker(BundleHost.java:381)
                at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.AbstractB undle.resume(AbstractBundle.java:390)
                at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework .resumeBundle(Framework.java:1177)
                at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLeve lManager.resumeBundles(StartLevelManager.java:559)
                at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLeve lManager.resumeBundles(StartLevelManager.java:544)
                at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLeve lManager.incFWSL(StartLevelManager.java:457)
                at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLeve lManager.doSetStartLevel(StartLevelManager.java:24 3)
                at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLeve lManager.dispatchEvent(StartLevelManager.java:438)
                at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLeve lManager.dispatchEvent(StartLevelManager.java:1)
                at org.eclipse.osgi.framework.eventmgr.EventManager.d ispatchEvent(EventManager.java:230)
                at org.eclipse.osgi.framework.eventmgr.EventManager$E ventThread.run(EventManager.java:340)
                Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: org/eclipse/equinox/service/weaving/IWeavingServiceFactory
                at org.eclipse.equinox.weaving.aspectj.AspectJWeaving Starter.start(Unknown Source)
                ... 20 more
                Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.eclipse.equinox.service.weaving.IWeavingServic eFactory
                at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.find ClassInternal(BundleLoader.java:455)
                at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.find Class(BundleLoader.java:421)
                at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.find Class(BundleLoader.java:412)
                at org.eclipse.osgi.internal.baseadaptor.DefaultClass Loader.loadClass(DefaultClassLoader.java:107)
                at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:2 66)
                ... 21 more
                Last edited by peterox; Jul 8th, 2012, 05:37 PM.

                Comment


                • #23
                  Hey!

                  Can you both try a fresh install of STS (maybe 3.0.0.M3, released today) to see if that works? Maybe something went wrong when updating STS... The errors sound like there is something that went wrong there...

                  HTH,
                  -Martin

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by Martin Lippert View Post
                    Hey!

                    Can you both try a fresh install of STS (maybe 3.0.0.M3, released today) to see if that works? Maybe something went wrong when updating STS... The errors sound like there is something that went wrong there...

                    HTH,
                    -Martin
                    I tried M3 and everything looks good.I did the following and captured the console output.

                    As you can see the logs look fine with one exception. After the install of Redmine Mylyn connector the IWeavingServiceFactory class not found exception is thrown, though the exception is not thrown the next time I start STS.

                    Great work guys.


                    Clean start up - startup1.log

                    Shut down and started up again. Then installed IvyDE from the marketplace - startup2.log

                    Start up after previous install. Then installed Groovy-Eclipse from marketplace - startup3.log

                    Start up after previous install. Then installed Redmine Mylyn connector from http://redmin-mylyncon.sourceforge.net/update-site/N/- startup4.log

                    Start up after previous install - startup5.log

                    Start up again after seeing IWeavingServiceFactory exception in previous start up - startup6.log

                    Comment


                    • #25
                      I created a JIRA ticket for this:
                      https://issuetracker.springsource.com/browse/STS-3153

                      We need to check whether this is still a problem for STS 3.1.0 and for the upcoming STS 3.2.0 version.

                      Comment


                      • #26
                        I'm wondering if this has to do with installing equinox weaving in a separate directory from the osgi bundle. Currently, unless some extra steps are taken, org.eclipse.osgi and all of the framework adapters (of which equinox weaving is one) must be stored in the same directory or else the framework adapter will not be found.

                        Comment

                        Working...
                        X