Announcement Announcement Module
Collapse
No announcement yet.
GWT module's gwt.xml file not found; cannot continue Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • GWT module's gwt.xml file not found; cannot continue

    The script

    project --topLevelPackage foo --projectName foo
    persistence setup --provider DATANUCLEUS --database GOOGLE_APP_ENGINE
    entity --class ~.server.domain.Foo
    field string foo
    gwt setup


    ends with the message:

    GWT module's gwt.xml file not found; cannot continue

    I have tried spring-roo-1.1.4.RELEASE and spring-roo-1.1.4.BUILD-SNAPSHOT_20110517.005036-d4d95d4.
    With spring-roo-1.1.3.RELEASE, it still worked.

  • #2
    Looks like it might be an issue with spring-roo-1.1.4.RELEASE. Tried spring-roo-1.1.3.RELEASE with STS versions 2.6.0 SR 1 and 2.7.0 M1 and it still worked. Only when changing to spring-roo-1.1.4.RELEASE does it produce that error.

    Comment


    • #3
      I think, GWT does not work with version 1.1.4?!
      Am I allowed to open a JIRA ticket for this issue?

      Comment


      • #4
        Yes, please open a Jira ticket for this and provide the steps to reproduce there as well.

        Comment


        • #5
          ROO-2445

          Comment


          • #6
            I also ran into this. I tried "gwt setup" a second time, and that worked (or at least, it didn't roll back).

            But then when I ran "mvn gwt:run" I encountered a compile error (maven 3.0.3):

            [INFO] --- aspectj-maven-plugin:1.2:compile (default) @ gwtinroo ---
            [ERROR] The import demo.gwt.client.managed.ui cannot be resolved
            [ERROR] ApplicationListPlaceRenderer cannot be resolved to a type
            [ERROR] The import demo.gwt.client.managed.activity cannot be resolved
            [ERROR] The import demo.gwt.client.managed.ui cannot be resolved
            [ERROR] ScaffoldMobileActivities cannot be resolved to a type
            [ERROR] ScaffoldMobileActivities cannot be resolved to a type
            [ERROR] scaffoldMobileActivities cannot be resolved or is not a field
            [ERROR] ApplicationListPlaceRenderer cannot be resolved to a type
            [ERROR] scaffoldMobileActivities cannot be resolved
            [ERROR] scaffoldMobileActivities cannot be resolved
            [ERROR] The import demo.gwt.client.managed.activity cannot be resolved
            [ERROR] ApplicationMasterActivities cannot be resolved to a type
            [ERROR] ApplicationDetailsActivities cannot be resolved to a type
            [ERROR] ApplicationMasterActivities cannot be resolved to a type
            [ERROR] ApplicationDetailsActivities cannot be resolved to a type
            [ERROR] applicationMasterActivities cannot be resolved or is not a field
            [ERROR] applicationDetailsActivities cannot be resolved or is not a field
            [ERROR] applicationMasterActivities cannot be resolved
            [ERROR] applicationDetailsActivities cannot be resolved
            [ERROR] The import demo.gwt.client.managed.request.ApplicationEntityT ypesProcessor cannot be resolved
            [ERROR] ApplicationEntityTypesProcessor cannot be resolved

            Comment


            • #7
              I can't reproduce this one. Can you please provide details of your environment on the ticket?

              Comment


              • #8
                Alan -

                I saw no one has responded to your environment details request yet. I get the error on Windows XP SP3 with the following:

                apache-ant-1.8.1
                Java JDK 1.6.0_25
                maven-2.2.1.RELEASE
                spring-roo-1.1.4.RELEASE
                sts-2.7.0.M1

                Let me know if that is sufficient...

                Comment


                • #9
                  I just ran into this also. I'm rather disappointed that every Roo release seems to have major flaws. I try to update a very simple GWT/GAE app and immediately get an error.

                  Comment


                  • #10
                    We're still trying to find this issue but since none of us can reproduce the issue it is taking longer than expected.

                    Comment


                    • #11
                      ROO-2445 is resolved now. The issue only appears on Windows, as there were hard-coded "/" characters in the path of the GWT module xml file. You can get the latest snapshot build of Roo (best to wait one more day to make sure it is built), or build Roo from source. We will probably do a maintenance release (1.1.5) with other issues that have appeared since 1.1.4 (and one issue that has been there since 1.1.1 - ROO-2443) in a few weeks or so.

                      Comment


                      • #12
                        Thanks, Alan!

                        Comment


                        • #13
                          I'm running
                          Windows 7 64-bit SP1
                          java 1.6.0 -24
                          STS 260
                          Maven 2.2.1
                          Roo 1.1.4

                          Comment


                          • #14
                            The latest snapshot on http://static.springsource.org/downl...hp?project=ROO works for this Windows issue

                            Comment


                            • #15
                              Had the same problems, got the snapshot, gwt setup worked, but doing (outside the roo shell)

                              mvn tomcat:run

                              and I get

                              [INFO] ------------------------------------------------------------------------
                              [ERROR] BUILD ERROR
                              [INFO] ------------------------------------------------------------------------
                              [INFO] Failed to resolve artifact.

                              Missing:
                              ----------
                              1) org.springframework.roo:org.springframework.roo.an notations:jar:1.2.0.BUILD-S
                              NAPSHOT

                              Try downloading the file manually from the project website.

                              Then, install it using the command:
                              mvn install:install-file -DgroupId=org.springframework.roo -DartifactId=or
                              g.springframework.roo.annotations -Dversion=1.2.0.BUILD-SNAPSHOT -Dpackaging=jar
                              -Dfile=/path/to/file

                              Alternatively, if you host your own repository you can deploy the file there:

                              mvn deploy:deploy-file -DgroupId=org.springframework.roo -DartifactId=org.
                              springframework.roo.annotations -Dversion=1.2.0.BUILD-SNAPSHOT -Dpackaging=jar -
                              Dfile=/path/to/file -Durl=[url] -DrepositoryId=[id]

                              Path to dependency:
                              1) rob.org:org:war:0.1.0.BUILD-SNAPSHOT
                              2) org.springframework.roo:org.springframework.roo.an notations:jar:1.2.0
                              .BUILD-SNAPSHOT

                              ----------

                              How to fix it, or where to get the missing file ?

                              Comment

                              Working...
                              X