Announcement Announcement Module
No announcement yet.
ContextLoaderServlet failure in Weblogic 6.1 Page Title Module
Move Remove Collapse
Conversation Detail Module
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ContextLoaderServlet failure in Weblogic 6.1

    Hi everyone:

    I am trying to set up the Spring Framework for a web application. I am using WebLogic 6.1 (JDK1.3.1) as servlet container. I have tried to use the
    ContextLoaderServlet but whenever I try to load the application or simply trying to load a bean from the context I get the following error:

    <9/12/2004 02:45:11 PM PST> <Error> <HTTP> <[WebAppServletContext(-14787300,acro
    net,/acronet)] Servlet failed with Exception
    java.lang.NoSuchMethodError: method getDescription()Ljava/lang/String; not found
    at java.lang.String.valueOf(
    at java.lang.StringBuffer.append( 0)
    at org.springframework.beans.factory.xml.XmlBeanDefin itionReader.loadBeanDefinitions(XmlBeanDefinitionR
    at BeanDefinitionReader.loadBeanDefinitions(AbstractB
    at icationContext.loadBeanDefinitions(XmlWebApplicati
    at icationContext.loadBeanDefinitions(XmlWebApplicati
    at hableApplicationContext.refreshBeanFactory(Abstrac
    at ationContext.refresh(AbstractApplicationContext.ja va:255)
    at freshableWebApplicationContext.refresh(AbstractRef
    at org.springframework.web.context.ContextLoader.crea teWebApplicationContext(
    at org.springframework.web.context.ContextLoader.init WebApplicationContext(
    at org.springframework.web.context.ContextLoaderListe ner.contextInitialized( 48)
    at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.not ifyCreated(
    at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.ini t(
    at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.<in it>(

    at weblogic.servlet.internal.HttpServer.loadWebApp(Ht
    at weblogic.j2ee.WebAppComponent.deploy(WebAppCompone
    at weblogic.j2ee.Application.addComponent(Application .java:174)
    at weblogic.j2ee.J2EEService.addDeployment(J2EEServic
    at .addDeployment(
    at .addDeployment(
    at Deployment(
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
    at keLocally(
    at ke(
    at l.invoke(
    at $Proxy43.addWebDeployment(Unknown Source)
    at achingStub.addWebDeployment(WebServerMBean_Caching
    at .addDeployment(

    I am setting red the specific portion of the stacktrace related to Spring.

    What could possibly be happening?

    Thanks in advance,

    Carlos Morales

  • #2
    This is probably caused by multiple Spring jar versions lying around in your classpath. Please double-check that all your Spring jars in the classpath are from the same Spring distribution.



    • #3
      I used only 1.1.3


      I think many Spring framework versions around my classpath it's a quite impossible reason for this strange behavior to be happening, since the only distribution I downloaded (I am a Spring newbie) was 1.1.3.

      Thanks for your attention...

      Carlos Morales